Lukas VGS Lukas VGS

Inntak på Vg2 og Vg3 ved Lukas VGS

Automatisk fortrinn på Vg2 og Vg3

Søker du Vg1 eller Vg2 på Lukas vgs er du automatisk sikret skoleplass på en av våre Vg2 og Vg3 utdanninger. Etter fullført Vg1 løp ved Lukas vgs har du automatisk fortrinn på ambulansefag, barne og ungdom, helseservicefag og helsefagarbeider. Er du interessert i f.eks ambulansefag på Vg2? Da er Vg1 helse og oppvekst hos oss et lurt valg på Vg1.  Du vil også bli kjent med alle linjetilbudene på Vg2, samt ha muligheten for å hospitere på disse linjene, mens du går på Vg1.

Automatisk fortrinn betyr at om du søker og takker ja til en Vg1/Vg2 skoleplass ved Lukas vgs så er du også sikret en plass på den Vg2 eller Vg3 utdanningen du ønsker uten å konkurrere om plassen med karakterpoeng.

Etter Vg2 kan du enten søke lærlingeplass eller gå videre på Vg3 på Lukas vgs. På Vg3 kan vi tilby påbygg, tannhelsesekretær og helsesekretær.

Vi gjør oppmerksom på at søkere med rett til videregående opplæring har fortrinn foran søkere uten rett til vidergående opplæring.


Søk skoleplass for høsten 2024

Etter 1. mars må du søke direkte til skolen, dette kan du gjøre gjennom "søk her" funksjonen øverst på nettsiden.

Åpen dag og kveld

Bli kjent med skolen, elevene og lærerne. Du får se hvordan det er å være elev på Lukas, prøve deg

Hospitering

Velkommen til hospitering Torsdag 9.november kl 10. Møt opp ved inngangen til skolen. Skoledagen avsluttes ca kl 14 00 Buss