VG2: Helsefagarbeider

Som helsefagarbeider er du et omsorgsmenneske som yter pleie og miljøarbeid for pasienter og brukere i helse- og sosialtjenesten.

Fint klassemiljø med dyktige, engasjerte lærere. Veldig spennende, artig og lærer rikt

Helsefagarbeider på Lukas

Et meget viktig prinsipp i helsefaget er brukeren i sentrum. Gjennom undervisningen vil du tilegne deg praktiske og teoretiske kunnskaper som gjør deg godt rustet til å yte omsorg, jobbe med forebyggende og rehabiliterende helsetiltak, håndtere medikamenter og mye mer.

På Lukas utdanner vi folk som vil jobbe med mennesker. Samtidig ser vi at at teknologi blir stadig viktigere i alle sektorer – både gjennom å erstatte menneskelige oppgaver, men også ved å muliggjøre nye og bedre arbeidsmetoder. Derfor har undervisningen vår et stadig større fokus på samspillet mellom mennesket og teknologi, hvilke utfordringer og muligheter dette gir for både pasient/bruker og helsefagarbeider, og hvordan man som helsefagarbeider kan bruke moderne teknologi i samspill med det menneskelige aspektet av helsearbeid for å gi et sterkere helse- og omsorgstilbud i fremtiden.

Å bli en dyktig helefagarbeider forutsetter en genuin interesse i å vise omsorg og respekt for andre. Du må tåle å jobbe både selvstendig og i samarbeid med annet helsepersonell og pasienter/brukere.

Etter å ha fullført VG2 Helsefagarbeider kan du enten gå videre som lærling og ta fagbrev, eller du kan ta Påbygg til generell studiekompetanse på VG3. Du kan også ta videreutdanning på fagskole hvis du har yrkeskompetanse (med eller uten fagbrev), generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Som helsefagarbeider arbeider man i spesialhelsetjenesten, i psykisk helsevern, på institusjoner og i varierte omsorgs- og behandlingstilbud i kommunal og privat sektor.

For mer informasjon om fag, yrker og mer, se vilbli.no

På Lukas Vgs  er det rom for å være deg selv og utvikle seg ikke bare faglig, men også sosialt.

• Opptakskrav

Man må ha fullført VG1 Helse- og oppvekstfag for å kunne søke VG2 Helsefagarbeider.

• Veien videre

For mer informasjon om videre studie- og jobbmuligheter, se vilbli.no

Det beste med å gå på Lukas Vgs er at det er engasjerte lærere, en liten skole og vi får være med på mye spennende!