VG1: Helse- og oppvekstfag

Et skoleår som åpner for mange spennende yrker og videre studier gjennom praksisnær undervisning. Med få elever per lærer blir alle elever sett og ivaretatt.

Det beste med Lukas et at vi kan være oss selv her. Det er rom for alle!. Jeg kunne ha skrevet så mye, men ord blir fattige. Dette er det beste som kunne ha skjedd meg!

Helse- og oppvekstfag på Lukas Vgs

Er du et omsorgsmenneske? Ønsker du å hjelpe mennesker i forskjellige aldersgrupper og livssituasjoner? Da kan helse- og oppvekstfag være noe for deg!

I løpet av året vil du gjennom teori og praksis lære hvordan den moderne helsefagarbeider jobber gjennom tema som

• Helsefremmende arbeid
  • Mellommenneskelig kommunikasjon
  • Kost og ernæring
  • Skader og lidelser
  • Livsstilssykdommer
  • Barn og unges utvikling

Dette legger grunnlaget for mange spennende yrker og videre utdanninger.

På Lukas utdanner vi folk som vil jobbe med mennesker. Samtidig ser vi at at teknologi blir stadig viktigere i alle sektorer – både gjennom å erstatte menneskelige oppgaver, men også ved å muliggjøre nye og bedre arbeidsmetoder. Derfor har undervisningen vår et stadig større fokus på samspillet mellom mennesket og teknologi, hvilke utfordringer og muligheter dette gir for både pasient/bruker og helsefagarbeider, og hvordan man som helsefagarbeider kan bruke moderne teknologi i samspill med det menneskelige aspektet av helsearbeid for å gi et sterkere helse- og omsorgstilbud i fremtiden.

Elever sammen med selen Part, en robotsel som gir selskap til ensomme
Elever sammen med selen Paro, en robotsel som brukes av personer med demens sykdom

Helse- og oppvekstfag er en praktisk rettet utdanning, og vi bruker omgivelsene våre aktivt i skolehverdagen. Vi har et godt samarbeid med barnehager, skoler og helseinstitusjoner i nærmiljøet.

Helse- og oppvekstfag leder til mange spennende fagretninger på VG2. Du kan også ta Påbygg til generell studiekompetanse på VG3 eller ta fagbrev og etter hvert gå videre til fagskole eller annen høyere utdanning.

På Lukas

Andre

• VG2 Fotterapi- og ortopediteknikk
  • VG2 Helseservicefag
  • VG2 Hudpleie
  • VG2 IKT-servicefag
  • VG2 Aktivitør

Helse- og oppvekstfag fører fram til yrker hvor egne holdninger, arbeidsmiljø og kulturforskjeller er viktig, og hvor det stilles krav til helhetlig tenkning og tverrfaglig samarbeid.

Eksempel på yrker som bygger på VG1 Helse- og oppvekstfag: Ambulansearbeider, apotektekniker, helsefagarbeider, barne- og ungdomsarbeider, helsesekretær, tannhelsesekretær, portør mm.

For mer informasjon om fag, yrker og mere, se vilbli.no

Det som gjør Lukas Vgs så bra er de snille, flinke og forståelsesfulle lærere, fellesskapet og opplegget på skolen.

• Fellesfag: Norsk, engelsk, matematikk, naturfag, kristendom og kroppsøving.

Det beste med å gå på Lukas Vgs er at det er engasjerte lærere, en liten skole og vi får være med på mye spennende!