VG2: Helseservicefag

Et meget viktig prinsipp i helseservicefaget er brukeren/kunden i sentrum.

Det beste er all den kunnskapen de deler med oss.

Gjennom undervisningen vil du tilegne deg praktiske og teoretiske kunnskaper som gjør deg godt rustet til å jobbe helsefremmende, utøve god service og lære mer om hvordan du kan møte mennesker i ulike livssituasjoner.

På Lukas utdanner vi folk som vil jobbe med mennesker. Samtidig ser vi at teknologi blir stadig viktigere i alle sektorer – både gjennom å erstatte menneskelige oppgaver, men også ved å muliggjøre nye og bedre arbeidsmetoder. Derfor har undervisningen vår et stadig større fokus på samspillet mellom mennesket og teknologi og hvilke muligheter dette gir for både pasient, kunder og helseservicearbeidere.

Å bli en dyktig i helseserviceyrkene forutsetter en interesse for profesjonell kundebehandling, kunnskap om helsefremmende arbeid og veiledningskompetanse. Du må like å jobbe både selvstendig og i samarbeid med annet helsepersonell og pasienter og kunder.

Etter å ha fullført VG2 Helseservicefag kan du ta:

• Apotektekniker
  • Helsesekretær
  • Tannhelsesekretær
  • Portør
  • Påbygning til generell studiekompetanse (Påbygg kan du ta hos Lukas vgs)

I helseserviceyrkene arbeider man i spesialisthelsetjenesten og på institusjoner i kommunal og privat sektor.

For mer informasjon om fag, yrker og mer, se vilbli.no

Lærere på Lukas som  har utrolig mye kunnskap og erfaring

Du kan søke lån og stipend når du har takket ja til tilbud om skoleplass. Les mer og søke på sidene til Statens Lånekasse.

• Fellesfag: Norsk, engelsk, samfunnsfag, kristendom og kroppsøving.
  • Felles programfag: Helsefremmende arbeid, kommunikasjon og samhandling, yrkesutøvels