VG3: Helsesekretær

Helsesekretæren er ofte den pasienten møter først.

Det beste med å gå på Lukas er miljøet og at de har veldig dyktige lærere.

Vg3: Helsesekretær på Lukas Vgs

Gjennom undervisningen vil du tilegne deg praktiske og teoretiske kunnskaper som gjør deg godt rustet til å jobbe som helsesekretær, hvordan utøve god service og hvordan møte mennesker i ulike livssituasjoner. Helsesekretæren er ofte den første fagpersonen man møter ved et legesenter eller i resepsjonen ved en helseinstitusjon.

Å bli en dyktig helsesekretær forutsetter interesse for mennesker. I undervisningen vektlegges kunnskap om helsefremmende arbeid, ulike sykdomstilstander og de vanligste medikamentene. Kommunikasjon og samarbeid med andre grupper av helsepersonell og pasienter er sentralt. Helsesekretæren skal samarbeide med andre yrkesgrupper, men skal også arbeide selvstendig. Elevene bli utfordret på dette gjennom forskjellige oppgaver i løpet av skoleåret.

Teknologi blir stadig viktigere i alle sektorer – både gjennom å erstatte menneskelige oppgaver, men også ved å muliggjøre nye og bedre arbeidsmetoder. Du vil lære om forskjellige undersøkelsesmetoder og laboratoriearbeid. Vi ønsker å ruste elevene til å møte framtidens helsetjeneste ved å gjøre elevene nysgjerrige og uredde i møte med teknologi. Teknologi er nødvendig og gir mange muligheter, men det er viktig at kjernen i helsesekretærens arbeidsområde er møte med mennesker. En helsesekretærs profesjonalitet handler om bevissthet omkring yrkesetiske utfordringer enten det er av teknologisk art eller andre forhold. Det etiske i arbeidet er grunnleggende viktig,

Lukas vgs har omtrent 150 elever og det er god lærerdekning per elev. Til sammen gir det oss muligheten til å skape og bevare et godt miljø for elevene. Det gjør at du får god kontakt med både lærerne og medelevene. Hos oss skal alle bli sett, inkludert og bli tilrettelagt for.

Vi har en filosofi om at lærere som «tror» på elevene, får elever som «tror» mer på seg selv – og derfor presterer bedre.

For mer informasjon om fag, yrker og mer, se vilbli.no

• Pris6.500,- pr halvår

Skolen har egen parkeringsplass. Når du kommer, henvend deg til administrasjonen for å registrere parkeringen, slik at du ikke får bot.

• Fellesfag: Kroppsøving og Kristendom
  • Felles programfag: Helsefremmende arbeid, kommunikasjon og samhandling, yrkesutøvels

Det som gjør Lukas Vgs så bra er de snille, flinke og forståelsesfulle lærere, fellesskapet og opplegget på skolen.